Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto

”Aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa”

Koronapandemian keskellä taloyhtiömme Asunto Oy Helsingin Merialpin hallituksen kokouksessa alettiin pohtia autohallin muuttamista vastaamaan nykyajan sähköisiä vaatimuksia. Mukaan pohdintaan Lauttasaaressa saatiin myös naapuriyhtiöt Asunto Oy Helsingin Merisatu ja Asunto Oy Helsingin Meriminttu, joiden kanssa jaamme lähes 200 paikkaisen autohallin. Koska kyse oli tietyllä tavalla pioneerityöstä, aloimme selvittämään kahden eri juristin kanssa mitä asioita kokonaisuuden kannalta pitää tietää. 

Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit. Oli uskomatonta, että aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa uuden kilpailutuksen myötä.

Ensin otimme yhteyttä suoraan muutamaan urakoitsijaan, mutta heiltä saamiemme tarjousten hinnat tuntuivat vaihtelevan melkoisesti ja tarjouksien sisällöissäkin esiintyi vaihtelua huomattavissa määrin. Saimme kaksi suositusta puskaradion kautta siitä, että Planmax oli vetänyt konsulttina onnistuneita tämän alan sähköistysprojekteja, joten otimme yhteyttä Planmaxin Jaakko Laitilaan. Takana meidän kolmessa taloyhtiössämme oli äänestys, jossa yhteensä viiden talon asukkaista 87 prosenttia puolsi hanketta, eikä soraääniä kantautunut oikeastaan ollenkaan. Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit laatimalla autohalliin rakennettavalle latausinfralle teknisen hankekuvauksen, jonka sisällön maallikkokin ymmärsi. Urakoitsijat sitten kilpailutettiin Planmaxin toimesta pohjautuen tekniseen hankekuvaukseen. Teknisen hankekuvauksen avulla saatiin tarjouksia, jotka olivat sisällöltään ja hinnoiltaan keskenään vertailukelpoisia Ennen konsulttia emme oikein tienneet mitä meidän lopulta tulisi kilpailuttaa, koska tapoja hoitaa taloyhtiön sähköautojen lataus on niin monta. Oli uskomatonta, että aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa uuden kilpailutuksen myötä. 

Saimme kaksi suositusta puskaradion kautta siitä, että Planmax oli vetänyt konsulttina onnistuneita tämän alan sähköistysprojekteja, joten otimme yhteyttä Planmaxin Jaakko Laitilaan.

Lopulta finaalisuoralla oli enää kaksi urakoitsijaa, joista pidemmän korren veti Assonant Oy, joka osasi ratkaista meidän kannaltamme järkevämmin kuinka kolmen taloyhtiön sähköt vedetään järkevällä tavalla samaan parkkihallikokonaisuuteen. En voi todeta muuta kuin, että suosittelen lämpimästi Jaakkoa ja koko Planmaxia, joka hoiti työmaavalvontatehtäviä myöten koko suuren projektin valmiiksi sovitussa aikataulussa. 

Pertti Hiltunen, Asunto Oy Helsingin Merialpi

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys

LK pätevyys logo S1 pätevyys logo KNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy