Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto

Osaava asiantuntijakumppani sähkösaneerausprojektiin 

Tarjoamme kaikki tarvittavat asiantuntijapalvelut taloyhtiöiden sähkösaneerausprojekteihin suunnittelupalveluista rakennuttamis- ja valvontatehtäviin asti. Taloyhtiökiinteistön kokonaisvaltainen sähkösaneeraus, eli sähköremontti, edellyttää sähkösuunnittelun lisäksi lähes poikkeuksetta myös rakennesuunnittelua ja toisinaan myös arkkitehtisuunnittelua.

Meiltä saatte yhden luukun takaa sähkösuunnittelun lisäksi myös rakennesuunnittelun ja tarvittaessa myös arkkitehtisuunnittelun sähkösaneerausprojektiinne. Työmaa-aikana voimme toimia sähkösaneerausprojektissa projektipäällikkönä ja hoidamme sähkö- ja rakennustöiden valvonnan. 

Yleensä sähkö- ja tietoverkkojärjestelmien uusiminen on järkevintä ajoittaa tehtäväksi vesi- ja viemärijärjestelmien uusimisen, eli linjasaneerauksen, yhteydessä. Joskus kuitenkin sähkö- ja tietoverkkojärjestelmien elinkaari tulee tiensä päähänsä ennen kuin linjasaneeraus on ajankohtainen. Sähkö- ja tietoverkkojärjestelmät on päätetty jättää uusimatta linjasaneerauksen yhteydessä ja näiden uusiminen saattaa tulla ajankohtaiseksi muutamia vuosia linjasaneerauksen jälkeen erillisessä sähköremontissa. Meillä on lukuisten linjasaneerausprojektien lisäksi runsaasti kokemusta myös puhtaiden sähkösaneerausprojektien suunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta eri aikakausien kiinteistöihin. Tunnemme eri aikakausien rakentamisen ominaispiirteet ja osaamme ottaa mahdolliset ongelmat huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jotta ongelmat eivät realisoituisi työmaavaiheessa.  

Miksi sähkö- ja tietoverkkojärjestelmät uusittaisiin?

Kiinteistön sähkö- ja tietoteknisten järjestelmien (antenni- ja puhelinjärjestelmät) elinkaari laitteineen, keskuksineen ja kaapelointeineen on noin 30-50 vuotta. Kun järjestelmät ylittävät teknisen käyttöikänsä, laskee niiden toimintavarmuus ja huolto- sekä kunnossapitokustannukset kasvavat vuosi vuodelta. Myös asunnoissa käytettävä sähkölaitteiden määrä on kasvanut vuosikymmenten takaisesta huomattavasti. Vanha sähkönjakelujärjestelmä voi olla kapasiteetiltaan auttamattomasti vanhentunut, eli kansankielellä sulakkeet paukkuvat. Joskus kiinteistön pääjakelujärjestelmä on päässyt jo niin huonoon kuntoon, että tästä aiheutuu jo merkittävää vaaraa kiinteistön sähkö- ja paloturvallisuudelle. Tällaisessa tapauksessa sähkösaneerausta ei voi enää lykätä tulevaisuuteen, vaan se on tehtävä mahdollisimman pian.

Mitä eroa on eri jakelujärjestelmillä?

Sähkösaneerauksen myötä myös kiinteistönne sähköturvallisuus paranee merkittävästi. Ennen vuotta 1994 rakennetussa asuinkiinteistöissä on lähes poikkeuksetta ollut käytössä 4-johdin eli TN-C-järjestelmä ennen nykyistä 5-johdin eli TN-S-jakelujärjestelmää. 4-johdinjärjestelmä (TN-C) sisältää yhdistetyn nolla (N) – ja suojajohtimen (PE). Nykyaikainen 5-johdinjärjestelmä (TN-C) sisältää taas toisistaan erilliset nolla (N)- ja suojajohtimet (PE). Nykyaikainen TN-S järjestelmä tarjoaa erillisen suojajohtimen eli suojamaadoituksen myötä vanhaa TN-C järjestelmää merkittävästi paremman sähköturvallisuuden. 

Ota huomioon etätyö ja nykyajan tarpeet

Kiinteistön tietotekniset järjestelmät, esim. antenni- ja puhelinjärjestelmät, vanhenevat yleensä kapasiteetiltaan sähköjärjestelmiäkin nopeammin, koska vaatimukset tiedonsiirtonopeuksille kasvavat koko ajan saataville tulevien uusien palveluiden myötä. Vallitsevana piirteenä voidaan pitää erilaisten palveluiden siirtymistä verkkoon. Esimerkiksi perinteiset kivijalkavideovuokraamot ovat kadonneet lähes tyystin ja tilalle ovat tulleet verkon yli toimivat suoratoistopalvelut, jotka edellyttävät nykyaikaisia ja nopeita tiedonsiirtoyhteyksiä. Viime vuosina myös kotoa käsin tehtävä etätyö on lisääntynyt huomattavasti, mikä kasvattaa vaatimuksia kiinteistön tietoverkkojen suorituskyvylle.  

Annamme vahvan suosituksemme sille, että myös tietoverkkojärjestelmät uusittaisiin sähkösaneerauksen yhteydessä, jolloin se on kustannuksiltaan kaikkein edullisinta. Kymmeniä vuosia vanha puhelinjärjestelmä on järkevää uusia sähköremontin yhteydessä nopeat tiedonsiirtoyhteydet mahdollistavaksi yleiskaapelointijärjestelmäksi. Myös vanha ketjutettu antennijärjestelmä kannattaa uusia nykyvaatimusten mukaiseksi tähtiverkoksi. 

Asiakkaidemme kokemuksia

Kaikki asiakaskokemukset »

Yhteistyö Insinööritoimisto Aavat Oy:n kanssa

”Planmax on pysynyt aina aikatauluissa, vaikka tämä ei todellakaan ole selviö tämän tyyppisissä kumppanuuksissa. Jatkamme yhteistyötä Planmaxin kanssa, vaikka meillä on omiakin sähkösuunnittelijoita. Tämä kertonee olennaisen.”

Lue lisää »

Sähköautojen latausverkoston suunnittelu taloyhtiöön

Vuonna 2020 Planmax suunnitteli taloyhtiö Helsingin Käpylän Posteljooniin sähköautojen latausverkoston. Planmax myös kilpailutti ja valvoi varsinaisen urakan. Kyseessä oli 38 autopaikan autohallikohde. 

Lue lisää »

”Aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa”

”Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit laatimalla autohalliin rakennettavalle latausinfralle teknisen hankekuvauksen, jonka sisällön maallikkokin ymmärsi.”

Lue lisää »

Referenssikohteitamme

Katso lisää referenssejä »

Asunto Oy Hiihtäjä 

Hiihtäjäntie 4, 00810 Helsinki (Herttoniemi) 

Sähkö- ja tietoverkkojärjestelmien kokonaisvaltaiseen uusimiseen liittyvä toteutussuunnittelu sekä liittyvä rakennesuunnittelu  

Rakennettu 1956-1957 

kerrostalo 
4 rakennusta 
107 huoneistoa, 8 kerrosta 

Asunto-Oy Säästölahti, Espoo

Hauenkalliontie 5, 02170 Espoo (Haukilahti) 

Sähkö- ja tietoverkkojärjestelmien uusimiseen liittyvä hankesuunnittelu 

Rakennettu 1963 
kerrostalo 
58 huoneistoa, 8 kerrosta 

As Oy Järvenpään Pöytäalhontie 70 

Pöytäalhontie 70, 04430 Järvenpää (Pöytäalho) 

Sähkö- ja tietoverkkojärjestelmien uusimiseen liittyvä hankesuunnittelu 

Rakennettu 1974 
kerrostalo 
24 huoneistoa, 4 kerrosta 

Miksi ottaa Planmax konsultiksi sähkösaneeraukseen?

Olemme osaava ja joustava kumppani sähköremontteihin. Tunnemme eri aikakausien rakennusten ja sähköasennusten erityispiirteet. Olemme ketterä ja yrittäjävetoinen Insinööritoimisto, jolle jokainen asiakas on erityisen tärkeä eli meillä on varaa tehdä työmme ainoastaan hyvin ja huolellisesti. 

Meillä on toimistossa tehtävän sähkösuunnittelun lisäksi myös runsaasti työmaakokemusta sähköasennustöiden valvonnasta. Osa henkilöstöstämme on ollut aiemmin myös urakoitsijoiden palkkalistoilla. Tarjoamme erilaisia sähköasiantuntijapalveluita laajasti. Palvelutarjontaamme kuuluu esim. sähkökuntoarviot, aurinkosähköselvitykset, sähkölaitteiston lämpökuvaus ja lakisääteiset sähkötarkastukset. Meillä on myös sähköurakointioikeudet. Kaikki tarjoamme palvelut tukevat asiantuntijuuttamme sähkösaneerausprojekteissa. 

Saat meiltä yhden luukun kautta tarvittavat suunnittelu- ja konsulttipalvelut sähköremonttiisi aina hanke- ja toteutussuunnittelusta projektinjohto-, rakennuttamis- ja valvontatehtäviin asti.  

Aletaan yhdessä edistämään sähkösaneeraushankettanne!

Ota yhteyttä meihin jo tänään

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Insinööritoimisto Planmax Oy:n tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys

LK pätevyys logo S1 pätevyys logo KNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy