Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto
KNX soveltuu kaiken tyyppisten rakennusten ohjaukseen, aina omakotitaloista suuriin lentokenttiin.
Pyydä tarjous

KNX-suunnittelu, kotiautomaatio ja älysähköjärjestelmät

Olemme suunnittelutoimisto, joka tarjoaa KNX-suunnittelua. KNX soveltuu kaiken tyyppisten rakennusten ohjaukseen, aina omakotitaloista suuriin lentokenttiin. Meiltä saat yksityiskohtaisen KNX-sähkösuunnitelman omaan tarkoitukseesi.

Olemme KNX Associationin sertifioima suunnittelutoimisto ja KNX Finland ry:n jäsenyritys. Kun otatte meidät mukaan KNX-suunnittelijaksi projektiinne, voitte olla varmoja siitä, että saatte projektiinne ensiluokkaisen älysähköjärjestelmien KNX-asiantuntijan. Toimimme pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. 

KNX partner logo

Haaveena mukavampi arki? KNX-taloautomaatio tekee kodista älykkään 

KNX on kansainvälinen, valmistajasta riippumaton älykäs rakennusautomaatiostandardi, joka virittää muun muassa kiinteistön taloteknisten järjestelmien ohjattavuuden, energiatehokkuuden, käyttömukavuuden ja muunneltavuuden huippuunsa. Keskenään yhteensopivia KNX-laitteita valmistaa yli 300 laitevalmistajaa. 

planmax

Esimerkiksi kotiin toteutetun KNX-suunnittelun avulla, voi omasta arjestaan tehdä kotiautomaatiolla erittäin paljon mukavampaa. Kukapa ei haluaisi, että oma koti on mahdollisimman hyvin asukkaitaan palveleva? KNX-automaatiolla voidaan liittää, ohjata ja/ tai mitata mm. seuraavia kiinteistön tai kodin automaatiojärjestelmiä: 

 • valaistus 
 • pistorasiat 
 • lämmitys ja jäähdytys 
 • ilmanvaihto ja savunpoisto 
 • sähkökuorman hallinta 
 • energiankulutuksen mittaus, seuranta ja valvonta 
 • kiinteistön turva- / hälytysjärjestelmä 
 • AV-järjestelmät 
 • hälytys- ja murtohälytysjärjestelmät 

KNX automaatio – mitä iloa ja hyötyä siitä on? 

KNX tuo mukanaan muun muassa seuraavat edut: 

 • lisääntynyt turvallisuus 
 • parantunut energiataloudellisuus 
 • parantunut käytettävyys ja käyttömukavuus 
 • sähköasennukset ja talotekniset järjestelmät mukautuvat helposti käyttäjän muuttuviin tarpeisiin 
 • hyvä laajennettavuus ja asennukset ottavat huomioon tulevaisuuden tarpeet 
 • suoraan sähkötukkurin hyllystä löytyy laaja valikoima eri valmistajien KNX-laitteita 
 • huoltoverkosto on laaja, päteviä urakoitsijoita ja suunnittelijoita on Suomessakin kymmeniä 

Näin KNX-suunnittelu etenee kanssamme

KNX-suunnittelu aloitetaan pitämällä asiakkaan kanssa suunnittelun aloituskokous. Aloituskokouksessa kuuntelemme ennen kaikkea asiakkaan toiveita ja odotuksia liittyen älysähköjärjestelmään ja sen suunnitteluun. Käymme yhdessä läpi myös projektin aikataulua sekä budjettia.

Aloituskokouksessa kerromme asiakkaalle myös KNX:n erilaisista ohjausmahdollisuuksista sekä autamme päättämään, mitkä kaikki järjestelmät olisi kannattavaa sisällyttää KNX-ohjauksen piiriin. Huolella mietittyjen yksityiskohtien perusteella lähdemme toteuttamaan KNX-suunnittelua kokeneen ammattilaistiimimme voimin. Koska olemme ketterä ja joustava toimija, on meidän tarvittaessa mahdollista tehdä KNX-suunnitelman sisältöön tarkennuksia suunnittelutyön edetessä. 

Asiakkaidemme kokemuksia talo- ja kotiautomaatiosta

Kaikki asiakaskokemukset »

Sähkö- ja KNX taloautomaatio-suunnittelu omakotitaloon

Asiakas kiittelee tyytyväisenä erityisesti Planmaxin rohkean visionääristä näkökulmaa kaikesta, mitä piti ottaa huomioon: “Planmax hoiti kaiken kokonaisvaltaisesti ja palvelun taso on erittäin korkea”.

Lue lisää »

Vaativien taloautomaatio­kohteiden suunnittelu

“Planmax on alansa asiantuntijayritys, jossa tekemisen meininki yhdistyy palvelualttiuteen juuri oikealla tavalla. Suunnittelun tuloksena syntyy erittäin laadukkaita sähkökuvia, joiden perusteella urakkaa on hyvä tehdä”, kehuu Digisähkön Jani Hirvonen.

Lue lisää »

”Aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa”

”Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit laatimalla autohalliin rakennettavalle latausinfralle teknisen hankekuvauksen, jonka sisällön maallikkokin ymmärsi.”

Lue lisää »

Referenssikohteitamme

Katso lisää referenssejä »

Villa Lyyski, Cannes, Ranska

Luksushuvila, yli 1000 m², sähkö- valaistus ja KNX-taloautomaatiosuunnittelu 

Villa Jubilee, Helsinki (Kallahti)

Omakotitalo 353 m², sähkö- ja KNX-taloautomaatiosuunnittelu 

Omakotitalo, Kuunaritie, Helsinki (Laajasalo)

Omakotitalo 301 m², sähkö- ja KNX-taloautomaatiosuunnittelu sekä valaistussuunnittelu 

Miksi valita suunnitteluun Planmax? 

Meillä Planmaxilla on monipuolinen kokemus KNX-suunnittelusta ja tunnemme KNX-järjestelmät sekä -laitteet erittäin kattavasti. 

Jokainen asiakkaamme saa meiltä kohteensa kaikki osa-alueet kattavan sähkösuunnitelman, jota voidaan tarvittaessa muokata vielä projektin edetessä. Olemme itsenäinen ja urakoitsijoista riippumaton suunnittelutoimisto, joka tarjoaa ainoastaan KNX-suunnittelua, ei urakointia. Ottaessaan meidän KNX-suunnittelijaksi projektiinsa, asiakas ei tule sitoneeksi itseään kehenkään urakoitsijaan.

Avustamme asiakasta kilpailuttamaan urakoitsijat samalta lähtöviivalta laatimallamme laadukkaalla ja yksityiskohtaisella KNX-sähkösuunnitelmalla. Meillä Planmaxilla on kuitenkin hyvät yhteydet urakoitsijoihin ja autamme mielellämme asiakkaitamme valitsemaan parhaan mahdollisen urakoitsijan kotiautomaation ja älysähköjärjestelmän toteuttajaksi. 

Meillä on mahdollisuus myös kohteen valaistussuunnitelman toteuttamiseen asiakkaan niin halutessa. Tarjoamme KNX-suunnittelun yhteydessä tarvittaessa myös kohteen audiovisuaalisen suunnittelun eli AV-suunnittelun. Siihen voi kuulua esimerkiksi kotiteatterin ja monialue-äänentoistojärjestelmien suunnittelu. Lisäksi kauttamme järjestyy KNX-järjestelmän ETS-ohjelmointi ja käyttöönotto. 

Perehdytämme asiakkaamme KNX-järjestelmän mahdollisuuksiin sekä vaihtoehtoihin ja haluamme aidosti kuunnella, millaisia tarpeita ja toiveita kullakin asiakkaalla on KNX-suunnittelun suhteen. Koska olemme ketterä ja joustava toimija, on meidän mahdollista palvella jokaista asiakastamme erittäin yksilöllisesti. Pystymme esimerkiksi tarvittaessa joustamaan aikatauluista asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö

Kiinnostaako älysähköjärjestelmät ja KNX-suunnittelu? Ota yhteyttä – tai jätä soittopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä parin seuraavan arkipäivän kuluessa! 

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Insinööritoimisto Planmax Oy:n tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys


LK pätevyys logoS1 pätevyys logoKNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy