Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto
KNX soveltuu kaiken tyyppisten rakennusten ohjaukseen, aina omakotitaloista suuriin lentokenttiin.
Pyydä tarjous

KNX-suunnittelu

Olemme suunnittelutoimisto, joka tarjoaa KNX-suunnittelua. KNX soveltuu kaiken tyyppisten rakennusten ohjaukseen, aina omakotitaloista suuriin lentokenttiin. Meiltä saat yksityiskohtaisen KNX-sähkösuunnitelman omaan tarkoitukseesi.

Olemme KNX Associationin sertifioima suunnittelutoimisto ja KNX Finland ry:n jäsenyritys. Kun otatte meidät mukaan KNX-suunnittelijaksi projektiinne, voitte olla varmoja siitä, että saatte projektiinne ensiluokkaisen KNX-asiantuntijan. Toimimme pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. 

KNX partner logo

Haaveena mukavampi arki? KNX-taloautomaatio tekee kodista älykkään 

KNX on kansainvälinen, valmistajasta riippumaton älykäs rakennusautomaatiostandardi, joka virittää muun muassa kiinteistön taloteknisten järjestelmien ohjattavuuden, energiatehokkuuden, käyttömukavuuden ja muunneltavuuden huippuunsa. Keskenään yhteensopivia KNX-laitteita valmistaa yli kolmeasataa laitevalmistajaa. 

planmax

Esimerkiksi kotiin onnistuneesti toteutetun KNX-suunnittelun avulla, omasta arjestaan voi tehdä kotiautomaatiolla erittäin paljon mukavampaa– kukapa ei haluaisi, että oma koti on mahdollisimman hyvin asukkaitaan palveleva? KNX-automaatiolla voidaan liittää, ohjata ja / tai mitata mm. seuraavia kiinteistön eri järjestelmiä: 

 • Valaistus 
 • Pistorasiat 
 • Lämmitys ja jäähdytys 
 • Ilmanvaihto ja savunpoisto 
 • Sähkökuorman hallinta 
 • Energiankulutuksen mittaus, seuranta ja valvonta 
 • Kiinteistön turva- / hälytysjärjestelmä 
 • AV-järjestelmät 
 • Hälytys- ja murtohälytysjärjestelmät 

KNX – mitä iloa ja hyötyä siitä on? 

KNX tuo mukanaan muun muassa seuraavat edut: 

 • Lisääntynyt turvallisuus 
 • Parantunut energiataloudellisuus 
 • Parantunut käytettävyys ja käyttömukavuus 
 • Sähköasennukset ja talotekniset järjestelmät mukautuvat helposti käyttäjän muuttuviin tarpeisiin 
 • Hyvä laajennettavuus ja asennukset ottavat huomioon tulevaisuuden tarpeet 
 • Suoraan sähkötukkurin hyllystä löytyy laaja valikoima eri valmistajien KNX-laitteita 
 • Huoltoverkosto on laaja, päteviä urakoitsijoita ja suunnittelijoita on Suomessakin kymmeniä 

Näin suunnittelu kanssamme etenee 

KNX-suunnittelu aloitetaan pitämällä asiakkaan kanssa suunnittelun aloituskokous. Aloituskokouksessa kuuntelemme ennen kaikkea asiakkaan toiveita ja odotuksia KNX-suunnitteluun liittyen. Käymme yhdessä läpi myös projektin aikataulua sekä budjettia. Aloituskokouksessa kerromme asiakkaalle lisäksi KNX:n erilaisista ohjausmahdollisuuksista sekä autamme päättämään, mitkä kaikki järjestelmät olisivat kannattavaa sisällyttää KNX-ohjauksen piiriin. Huolella mietittyjen yksityiskohtien perusteella lähdemme toteuttamaan KNX-suunnittelua kokeneen ammattilaistiimimme voimin. Koska olemme ketterä ja joustava toimija, on meidän tarvittaessa mahdollista tehdä KNX-suunnitelman sisältöön tarkennuksia suunnittelutyön edetessä. 

Asiakkaidemme kokemuksia

Kaikki asiakaskokemukset »

Sähkö- ja KNX-taloautomaatio-suunnittelu omakotitaloon

Asiakas kiittelee tyytyväisenä erityisesti Planmaxin rohkean visionääristä näkökulmaa kaikesta, mitä piti ottaa huomioon: “Planmax hoiti kaiken kokonaisvaltaisesti ja palvelun taso on erittäin korkea”.

Lue lisää »

Vaativien taloautomaatio­kohteiden suunnittelu

“Planmax on alansa asiantuntijayritys, jossa tekemisen meininki yhdistyy palvelualttiuteen juuri oikealla tavalla. Suunnittelun tuloksena syntyy erittäin laadukkaita sähkökuvia, joiden perusteella urakkaa on hyvä tehdä”, kehuu Digisähkön Jani Hirvonen.

Lue lisää »

”Aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa”

”Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit laatimalla autohalliin rakennettavalle latausinfralle teknisen hankekuvauksen, jonka sisällön maallikkokin ymmärsi.”

Lue lisää »

Referenssikohteitamme

Katso lisää referenssejä »

Villa Lyyski, Cannes, Ranska

Luksushuvila, yli 1000 m², sähkö- valaistus ja KNX-taloautomaatiosuunnittelu 

Villa Jubilee, Helsinki (Kallahti)

Omakotitalo 353 m², sähkö- ja KNX-taloautomaatiosuunnittelu 

Omakotitalo, Kuunaritie, Helsinki (Laajasalo)

Omakotitalo 301 m², sähkö- ja KNX-taloautomaatiosuunnittelu sekä valaistussuunnittelu 

Miksi valita juuri Planmax? 

Meillä Planmaxilla on monipuolinen kokemus KNX-suunnittelusta, ja tunnemme KNX-järjestelmät ja -laitteet erittäin kattavasti. 

Jokainen asiakkaamme saa meiltä kohteensa kaikki osa-alueet kattavan sähkösuunnitelman, jota voidaan tarvittaessa muokata vielä projektin edetessä. Olemme itsenäinen ja urakoitsijoista riippumaton suunnittelutoimisto, joka tarjoaa ainoastaan KNX-suunnittelua, ei urakointia. Ottaessaan meidän KNX-suunnittelijaksi projektiinsa, asiakas ei tule sitoneeksi itseään samalla keneenkään urakoitsijaan, vaan asiakkaan on vaivatonta kilpailuttaa urakoitsijat avustuksellamme samalta lähtöviivalta laatimallamme laadukkaalla ja yksityiskohtaisella KNX-sähkösuunnitelmalla. Meillä Planmaxilla on kuitenkin myös hyvät yhteydet urakoitsijoihin ja autamme asiakkaitamme mielellämme valitsemaan parhaan mahdollisen urakoitsijan kotiautomaation toteuttajaksi. 

Meillä on asiakkaan niin halutessa mahdollisuus myös kohteen valaistussuunnitelman toteuttamiseen. Tarjoamme älysähköjärjestelmän, KNX-suunnittelun yhteydessä tarvittaessa myös kohteen audiovisuaalisen suunnittelun, eli AV-suunnittelun. AV-suunnitteluun voi kuulua esimerkiksi kotiteatterin ja monialueäänentoistojärjestelmien suunnittelu. Lisäksi kauttamme järjestyy KNX-järjestelmän ETS-ohjelmointi ja käyttöönotto. 

Sen lisäksi, että perehdytämme asiakkaamme KNX-järjestelmän mahdollisuuksiin ja vaihtoehtoihin, haluamme aidosti kuunnella, millaisia tarpeita ja toiveita kullakin asiakkaalla on KNX-suunnittelun suhteen. Koska olemme ketterä ja joustava toimija, on meidän mahdollista palvella jokaista asiakastamme erittäin yksilöllisesti. Pystymme siis esimerkiksi joustamaan tarvittaessa myös aikatauluista asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö

Kiinnostaako älysähköjärjestelmä ja KNX-suunnittelu? Ota yhteyttä – tai jätä soittopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä parin seuraavan arkipäivän kuluessa! 

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Insinööritoimisto Planmax Oy:n tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Planmax logo

040 0373222
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille

AAA logo LK pätevyys logo S1 pätevyys logo Suomen Vahvimmat logoKNX partner logo

Copyright © 2023 Planmax Oy