Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto

Sähkö- ja KNX-taloautomaatio-suunnittelu omakotitaloon

Dramaattisen kohtalon kokenut koti sähkösaneerauksen myötä mukaan uuden ajan automatiikkaan.

Vuonna 2016 Petri Helin löysi itsensä elämänsä pysäyttävimmästä tilanteesta. Hän oli yömyöhällä vaimonsa kanssa palaamassa tuttavan hääjuhlista, kun perheen kolme lasta ja koira juoksivat autoa vastaan. “Koti palaa!”, lapset huusivat. 

Vaikka palokunta oli jo hälytetty, palosta aiheutuvien vahinkojen laajuus osoittautui isoksi. Henkien menetykseltä onneksi vältyttiin. Massiivisten savu- ja palovaurioiden myötä taloa jouduttiin lopulta purkamaan laajalti. 

Koska mittava remontti sähkösuunnitteluineen oli joka tapauksessa tulossa, päätti Petri asennuttaa samalla kotiinsa KNX-taloautomaatiojärjestelmän, jonka avulla erilaisia talon sähköisiä ohjauksia, kuten vaikkapa IV-koneen hallintaa, voidaan automatisoida energiatehokkaiksi. Tutun sähköurakoitsijan suosituksesta hän otti yhteyttä Planmaxiin.

Noin kahdessa viikossa Planmax teki taloon liittyvän sähkösuunnittelun, jossa talon sähköt uusittiin kokonaan sekä suunnitteli kohteeseen lisäksi KNX-taloautomaatiojärjestelmän. Tästä urakoitsijan oli hyvä jatkaa.

Rohkean dynaamista visiointia ja asiantuntevia ohjeita

Aluksi Planmaxin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jaakko Laitila kartoitti kohteessa kaiken, mitä siellä tarvittiin. Helin kiittelee tyytyväisenä erityisesti Jaakon rohkean visionääristä näkökulmaa kaikesta, mitä piti ottaa huomioon.

”Jaakko on innovatiivinen kaveri ja tunsi KNX:n niin hyvin, että pystyi suosittelemaan, millaisia toimintoja siihen kannattaa meidän kodissamme liittää”, kertoo Helin ja jatkaa: “Jaakon tietotaito on erinomainen, joten hänen kanssaan tätä projektia oli helppo edistää niin, että kaikki meille tärkeät talon toiminnot saatiin automatiikkaan mukaan. Sähkösuunnitelma rakentui sitten näiden automaatioratkaisujen taakse. Jaakolta saimme myös aina asiantuntevat vastaukset kaikkiin kysymyksiimme.”

Korkeatasoinen työ poikii uusia asiakkaita

Yrittäjänä Jaakko on itse paikalla aina tarvittaessa. “Planmax hoiti kaiken kokonaisvaltaisesti ja palvelun taso on erittäin korkea”, kuvailee Helin. “Jaakon käytännön tieto on aivan ratkaisevaa ja asiantuntemus omaa luokkaansa”, kertoo Helin ja sanoo usein suosittelevansa Planmaxia myös oman työnsä kautta.

Viimeisimmäksi Helin vinkkasi Planmaxista, kun Helsingin Kaskisaaren rantaan valmistui arvokohde (n. 300 m2). Vuoden 2020 lopussa kohteeseen tehtiin laajamittainen saneeraus, jossa myös rakennuksen sähköjä modernisoitiin runsaasti. Planmax hoiti kohteen sähkö- ja talo-automaatiojärjestelmän uusimisen liittyvän suunnittelun, jossa järjestelmät päivitettiin viimeisimmän tekniikan mukaiseksi.

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee Helinin mielestä erityisesti sähkösuunnitteluun. “Jos suunnitelma yhtään falskaa, menee koko homma helposti pieleen. Planmaxin kanssa voi olla luottavaisin mielin, ja Jaakko palvelee aina ystävällisesti ja asiantuntevasti”, summaa Helin.

Planmax logo

040 0373222
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille

AAA logo LK pätevyys logo S1 pätevyys logo Suomen Vahvimmat logoKNX partner logo

Copyright © 2023 Planmax Oy