Lämpökuvaus paljastaa kätevästi sähkölaitteiston kunnon. Teemme sähkölaitteistojen lämpökuvauksia ja olemme SETI:n hyväksymä lämpökuvausyritys. Kuten rakennuksen muillekin osuuksille, tulisi myös sähkölaitteistoille tehdä kuntotarkastus säännöllisesti mahdollisten piilevien vikojen havaitsemiseksi ja tulipalovaaran minimoimiseksi.
Lämpökuvaus on hyvä ja helppo tapa tarkastaa sähkölaitteistojen kunto. Josksus myös sähkökeskuksen lämpökuvaus voi olla tarpeen. Meillä lämpökuvauksia tekevät LK-pätevyystodistuksen omaavat henkilöt. Toimimme pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa.
Lämpökuvaus osana sähkölaitteiston kuntotarkastusta
Sähkö aiheuttaa suurimman osan palovahingoista Suomessa ja säännöllisillä kuntotarkastuksilla voidaan helpoiten pienentää palon riskiä rakennuksissa. Lämpökuvaus on oleellinen osa sähkölaitteiston kuntotarkastusta. Sähkökeskuksen tai sähkölaitteiston lämpökuvaus on myös osa ennakoivaa kunnossapitoa, jolla on tarkoitus havaita viat näiden alkuvaiheessa.
Suositeltava, hyvä ja helppo tapa tarkastaa sähkölaitteistojen kunto on sähkölaitteistojen lämpökuvaus. Lämpökuvaus on erinomainen tarkastusmenetelmä, koska sen avulla voidaan esimerkiksi paikantaa piilevätkin vikatilanteet ja ylikuumenemiset, jyrsijöiden tuhot, lika, lämpölaajenemisen vuoksi löystyneet liitokset, sekä vino- ja ylikuormitukset. Myös sähkökeskuksen lämpökuvaus kannattaa suorittaa, jos tarvetta ilmenee.
Lämpökuvauksen etuja
- Palon riski pienenee
- Tieto laitteiston riskikohdista nopeasti
- Raportti mahdollisista poikkeamista ja toimenpidelistaus niiden poistoon
- Ajankohtainen tieto huoltotarpeista
- Vähemmän käyttökatkoja, kun ne osataan ennakoida ja korjata ennen vikaantumista
- Nopea ja tehokas menetelmä
Sähkölaitteiston lämpökuvaus
Sähkölaitteistojen komponenteissa syntyy aina tehohäviöitä, joka aiheuttaa komponenttien lämpenemistä. Sähkölaitteiston lämpökuvauksessa etsitään lämpötilapoikkeamia laitteistossa. Lämpökameralla havaitaan helposti poikkeamia, mutta ne eivät aina tarkoita vikaa. Kuvien tulkinta vaatiikin sähkölaitteiston tuntemusta ja termodynamiikan perusteiden ja sähkötekniikan ymmärrystä. Tämä voidaan osoittaa lämpökuvaajan pätevyydellä (LK-pätevyys).
Ennen sähkökeskuksen tai sähkölaitteiston lämpökuvausta laitteiston pitää olla käytössä ja kuormitettuna, jotta pystytään havaitsemaan mahdollisia lämpötilapoikkeamia. Muuten lämpökuvaus ei vaadi valmisteluja, eikä kuvaus aiheuta käyttökatkoja.
Asiakkaidemme kokemuksia
Vaativien taloautomaatiokohteiden suunnittelu
“Planmax on alansa asiantuntijayritys, jossa tekemisen meininki yhdistyy palvelualttiuteen juuri oikealla tavalla. Suunnittelun tuloksena syntyy erittäin laadukkaita sähkökuvia, joiden perusteella urakkaa on hyvä tehdä”, kehuu Digisähkön Jani Hirvonen.
Lue lisää »Referenssikohteitamme
Asunto Oy Espoon Pääri
Säterinrinne 4, 02600 Espoo (Leppävaara)
Pää- ja kiinteistökeskuksien lämpökuvaus , aurinkosähköselvitys ja sähköauton latauspisteiden tarveselvitys
8 Huoneistoa
Rakennettu 2002
Kiinteistö Oy Helsingin Kuparitalo, Alepa Kuparitalo
Töölönkatu 4, 00100 Helsinki (Etu-Töölö)
Jakokeskuksen lämpökuvaus
Liiketila
Asunto Oy Fredrikinkatu 27
Fredrikinkatu 27, 00120 Helsinki
Pää- ja kiinteistökeskuksien sekä liiketilan ja kolmen huoneiston rymäkeskuksien lämpökuvaus
Huoneistoja 19
Rakennettu 1927
Sähköturvallisuuslaki
Sähköturvallisuudesta on säädetty laissa 1135/2016:
6 § Sähkölaitteita ja -laitteistoja koskevat yleiset vaatimukset
Sähkölaitteet ja -laitteistot on suunniteltava, rakennettava, valmistettava ja korjattava niin sekä niitä on huollettava ja käytettävä käyttötarkoituksensa mukaisesti niin, että:
- niistä ei aiheudu kenenkään hengelle, terveydelle tai omaisuudelle vaaraa
- niistä ei sähköisesti tai sähkömagneettisesti aiheudu kohtuutonta häiriötä
- niiden toiminta ei häiriinny helposti sähköisesti tai sähkömagneettisesti.
Jos sähkölaite tai -laitteisto ei täytä 1 momentissa säädettyjä edellytyksiä, sitä ei saa saattaa markkinoille, luovuttaa toiselle eikä ottaa käyttöön.
47 § Sähkölaitteiston haltijan vastuu sähkölaitteiston turvallisuudesta ja sähkömagneettisesta yhteensopivuudesta
Sähkölaitteiston haltija on vastuussa laitteiston turvallisuudesta, sen ylläpitämiseksi tarvittavasta kunnossapidosta ja siitä, että laitteisto täyttää tämän lain vaatimukset.
Sähkölaitteiston haltijan on huolehdittava siitä, että laitteiston kuntoa ja turvallisuutta tarkkaillaan ja että havaitut puutteet ja viat poistetaan riittävän nopeasti.
Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö
Ota yhteyttä ja kysy lisää lämpökuvauksesta tai pyydä tarjous!