Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto
Toimimme pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa.
Pyydä tarjous

Sähkökäytönjohtaja ja käytönjohdon palvelut

Käytönjohtaja valvoo sähkölaitteen kuntoa ja käyttöä. Tarjoamme käytönjohtajapalvelua laitteistoille, jotka lain mukaan edellyttävät käytönjohtajaa. Tyypillinen sähkökäytönjohtajaa edellyttävä kohde on esimerkiksi kauppakeskus tai teollisuusrakennus, jotka sisältävät oman muuntamon tai muuntamoita.

Käytönjohtajapalvelu toteutetaan aina asiakaslähtöisesti ja joustavasti – pitäen kuitenkin tarkasti kiinni sähköturvallisuuslain ja standardien mukaisista määräyksistä. Jokainen asiakkaamme voi olla varma siitä, että saa meiltä luotettavan ja korkeatasoisen käytönjohtajan omiin tarpeisiinsa – aina räätälöidysti. Toimimme pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. 

S1 pätevyys logo

Mikä on käytönjohtaja? 

Käytönjohtaja valvoo sähkölaitteiston kuntoa esimerkiksi tekemällä tietyin määräaikavälein laitteistolle huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä katselmuksia. Käytönjohtajana huolehdimme siitä, että laitteistossa mahdollisesti katselmuksen yhteydessä havaitut viat ja puutteet poistetaan nopeasti. 

Sähköturvallisuuslaki edellyttää nimeämään käytönjohtajan tietyille laitteistoille (kts. alla). Käytönjohtajalta vaadittava sähköpätevyys riippuu laitteistosta. Planmaxin asiantuntijoilla ja sähkökäytönjohtajilla on korkeinta pätevyyttä vaativien laitteistojen mukainen tietämys, joten voimme suorittaa kaikkien sähkölaitteistojen käytönjohtajatehtäviä. Sähkökäytönjohtaja on nimettävä kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun uusi sähkölaitteisto on otettu käyttöön, tai vanhemman sähkölaitteiston edellinen sähkökäytönjohtaja on lopettanut tehtävässään. 

Asiakkaidemme kokemuksia

Kaikki asiakaskokemukset »

Yhteistyö Insinööritoimisto Aavat Oy:n kanssa

”Planmax on pysynyt aina aikatauluissa, vaikka tämä ei todellakaan ole selviö tämän tyyppisissä kumppanuuksissa. Jatkamme yhteistyötä Planmaxin kanssa, vaikka meillä on omiakin sähkösuunnittelijoita. Tämä kertonee olennaisen.”

Lue lisää »

Sähköautojen latausverkoston suunnittelu taloyhtiöön

Vuonna 2020 Planmax suunnitteli taloyhtiö Helsingin Käpylän Posteljooniin sähköautojen latausverkoston. Planmax myös kilpailutti ja valvoi varsinaisen urakan. Kyseessä oli 38 autopaikan autohallikohde. 

Lue lisää »

”Aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa”

”Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit laatimalla autohalliin rakennettavalle latausinfralle teknisen hankekuvauksen, jonka sisällön maallikkokin ymmärsi.”

Lue lisää »

Sähköturvallisuuslaki 

Sähköturvallisuuslaki edellyttää määrätyn pätevyyden omaavan käytönjohtajan nimeämistä sähkölaitteistoille, jotka sisältävät yli 1 000 V jännitteisiä osia, tai sähkölaitteiston liittymisteho on yli 1 600 kVA. 

Mikäli sähkölaitteisto sisältää yli 1 000 V jännitteisiä osia, vaaditaan käytönjohtajalta korkeinta sähköpätevyyttä, sähköpätevyys 1:tä, joka Planmaxin asiantuntijoilla on. Mikäli käytönjohtajaa vaaditaan sähkölaitteiston yli 1 600 kVA:n liittymistehon vuoksi, eikä sähkölaitteisto sisällä nimellisjännitteeltään yli 1 000 V jännitteisiä osia, riittää sähköpätevyys 2. 

Käytönjohtajan tehtävät 

Käytönjohtaja vastaa siitä, että sähkölaitteistolle laadittua huolto- ja kunnossapito-ohjelmaa noudatetaan sekä sähkölaitteiston huoltotyöt tehdään aikataulun mukaisesti ja dokumentoidusti. Käytönjohtajamme vastaa myös siitä, että sähkölaitteistolle suoritetaan sähköturvallisuuslain edellyttämät määräaikaistarkastukset, ja näissä mahdollisesti havaitut viat sekä puutteet korjataan riittävän nopeasti. Käytönjohtajana valvomme, että kaikki sähkölaitteiston käyttöön tarvittavat välineet ovat saatavilla ja kunnossa. Valvomme myös, että sähkötiloista löytyy tarpeelliset tilavaraukset käyttötöiden tekemistä varten. Tiloista löytyy aina töiden tekemistä varten tarvittavat sähköpiirustukset sekä laitteiden käyttöohjeet. 

Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö

Kiinnostuitko sähkökäytönjohtajapalvelusta? Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä seuraavan parin arkipäivän kuluessa!  

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Insinööritoimisto Planmax Oy:n tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys

LK pätevyys logo S1 pätevyys logo KNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy