Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto
Tarveselvityksestä latauspisteiden toteutussuunnitteluun, rakennuttamiseen ja työmaavalvontaan

Sähköauton latauspisteiden suunnittelu

Tarjoamme taloyhtiöille ja yrityksille kaikki tarvittavat asiantuntijapalvelut sähköauton latauspisteiden hankkimiseksi. Palveluihimme kuuluu latauspisteiden tarveselvitys/tarvekartoitus, toteutussuunnittelu, rakennuttamistehtävät ja työmaa-aikaiset projektinjohto- ja valvontatehtävät.

Pelkän tarveselvityksen sijaan, yksityiskohtaisempi tarveselvityksemme on samalla myös hankesuunnitelma latauspisteiden toteuttamiseksi ja toimii hyvänä perustana mahdollisesti myöhemmin tehtävälle sähköauton latauspisteiden toteutussuunnittelulle. Meiltä saa myös tarkat ja yksityiskohtaiset suunnitelmat sähköauton latausinfran toteutukselle. Laatimamme suunnitelman avulla urakoitsijat on helppo kilpailuttaa samalta viivalta ja saavuttaa näin merkittävät kustannussäästöt. Toimimme pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. Kysy lisää latausinfran suunnittelusta! 

Sähköautot yleistyvät vauhdilla 

Lataushybridit ja täyssähköautot ovat yleistymässä kovaa vauhtia. Sähköinen liikenne RY:n tilastojen mukaan Suomen liikenteeseen tuli 69 940 ladattavaa autoa lisää vuonna 2023. Autoista 38 873 on täyssähköautoja. Ladattavia autoja oli vuoden 2023 lopussa Suomen liikenteessä lähes 220 000. Suomen sähköisen liikenteen tavoitteeksi on asetettu, että sähköautojen määrä nousee vuoteen 2030 mennessä aina 700 000 sähköautoon, joista vähintään puolet olisi täyssähköautoja. Sähköautoiluun siirtymiseen ohjataan Suomessa mm. poliittisten päätösten avulla, sillä lähitulevaisuudesta alkaen polttomoottoriautoihin ja polttoaineisiin kohdistuvaa verotusta tullaan kiristämään samalla, kun sähköautoiluun kohdistuvaa verotaakkaa kevennetään. Myös huoli ympäristöstä ohjaa autoilijoita siirtymään polttomoottoriautoista ajon aikana saasteettomiin sähköautoihin. 

Asiakkaidemme kokemuksia

Kaikki asiakaskokemukset »

Yhteistyö Insinööritoimisto Aavat Oy:n kanssa

”Planmax on pysynyt aina aikatauluissa, vaikka tämä ei todellakaan ole selviö tämän tyyppisissä kumppanuuksissa. Jatkamme yhteistyötä Planmaxin kanssa, vaikka meillä on omiakin sähkösuunnittelijoita. Tämä kertonee olennaisen.”

Lue lisää »

Sähköautojen latausverkoston suunnittelu taloyhtiöön

Vuonna 2020 Planmax suunnitteli taloyhtiö Helsingin Käpylän Posteljooniin sähköautojen latausverkoston. Planmax myös kilpailutti ja valvoi varsinaisen urakan. Kyseessä oli 38 autopaikan autohallikohde. 

Lue lisää »

”Aiemmin saamastamme tarjouksesta Jaakko sai höylättyä pois 100 000 euroa”

”Jaakko otti projektimme heti haltuun ja ammattilaisena sai nopeasti aikaan koko sähköistyksen raamit laatimalla autohalliin rakennettavalle latausinfralle teknisen hankekuvauksen, jonka sisällön maallikkokin ymmärsi.”

Lue lisää »

Referenssikohteitamme

Katso lisää referenssejä »

Melkonkatu 11, autohalli, Helsinki

Köydenpunojankatu 8, 00180 Helsinki (Kamppi) 

Sähköauton latausinfran hankesuunnittelu ja työmaa-aikaiset projektinjohto- ja valvontatehtävät 

195 autohallipaikan kohde 
Rakennettu 2001 
11 kW latausvalmius 195 autopaikalle 

Asunto Oy Espoon Kummelinpuisto, Espoo

Reelinkikuja 3, 02330 Espoo (Saunalahti) 

Sähköauton latauspisteiden suunnittelu sekä projektinjohto- rakennuttamis- ja valvontatehtävät

56 autohallipaikan ja 3 ulkopaikan kohde 
Rakennettu 2016 
11 kW latausvalmius 59 autopaikalle 

Asunto Oy Helsingin Serica, Helsinki

Melkonkatu 9, 00210 Helsinki (Lauttasaari) 

Sähköauton latauspisteiden suunnittelu- sekä projektinjohto, rakennuttamis- ja valvontatehtävät 

63 autopaikan autohallikohde 
Rakennettu 2007 
Lattakaapelein toteutettu 11 kW latausvalmius 63 autohallipaikalle 

Sähköauton latauspisteiden tarveselvitys 

Useassa kiinteistössä ja taloyhtiössä pohditaan mahdollistaisikohan kiinteistön nykyinen sähköjärjestelmä sähköauton latausinfran. Pitkään tämän kanssa ei kannata arvuutella, vaan kannattaa teettää meillä sähköauton latauspisteiden tarveselvitys, joka on erittäin hyvä työkalu sähköautonlatauspisteitä koskevan päätöksenteon avuksi. 

Tarveselvityksessä selvitämme, mahdollistaako kiinteistön nykyinen sähköjärjestelmä sähköauton latauksia, tai millaisia muutoksia vaaditaan sähköauton latauksien mahdollistamiseksi. Riittävyyden kannalta määräävin tekijä on pää-/kiinteistökeskuksen pääsulakeko ja nimellisvirta, sekä nykyisten autolämmityspisteiden kaapelointien riittävyys (siinä tapauksessa, että nykyistä autolämmitysverkostoa hyödynnetään sähköautonlataukseen). 

Tarveselvityksemme perustuu kohteesta saatavilla oleviin nykyisiin sähkösuunnitelmadokumentteihin, sähköverkkoyhtiöltä saatuihin tietoihin energiankulutuksesta ja kohdekäyntiin, jonka avulla voimme kartoittaa juuri kyseiseen kohteeseen parhaiten sopivat ratkaisumahdollisuudet sähköauton latauspisteiden toteuttamiseksi. 

Latauspisteiden tarveselvityksemme lopputuloksena syntyy kattava kirjallinen raportti, jossa kerromme kiinteistön nykyisen sähköjärjestelmän soveltuvuudesta sähköauton lataukseen, sekä esitämme näkemyksemme mukaan parhaat ratkaisut latauspisteiden toteuttamiseksi. Raportti sisältää siis asiantuntijan perustellun arvion siitä, kuinka latauspisteiden toteutus kannattaa taloyhtiössä tehdä, ja se toimii samalla tietopakettina sähköauton lautaukseen liittyvistä asioista. Raporttiimme sisältyy aina myös eri ratkaisuvaihtoehtojen kustannusarviot. 

planmax

Toteutussuunnittelu, rakennuttaminen ja työmaavalvonta

Jos tarveselvityksen pohjalta tehdään myönteinen päätös sähköauton latausinfran hankkimisesta, voimme tarjota varsinaisen sähköauton latauspisteiden suunnittelun taloyhtiöille ja yrityksille. Suunnittelutyön tuloksena syntyy laadukas ja yksityiskohtainen sähkösuunnitelma, jolla urakoitsijat on helppo kilpailuttaa samalta viivalta ja saavuttaa suuremmissa kohteissa jopa satojen tuhansien eurojen kustannussäästöt.  

Toteutussuunnitteluvaiheessa valitsemme asiakkaalle parhaiten soveltuvat latausasematyypit yhteistyössä asiakkaan kanssa, suunnittelemme latausasemien sijoituspaikat kaapelointeineen sekä mahdollisesti tarvittavat vahvistukset kiinteistön sähköverkkoon, sähköliittymään jne. dynaaminen kuormanhallinta huomioiden. 

Voimme tarjota asiakkaillemme sähköauton latauspisteiden rakennuttamisen ”avaimet käteen”-palveluna. Palvelussa teemme latauspisteisiin liittyvän tarveselvityksen, toteutussuunnittelun, kilpailutamme urakoitsijat sekä hoidamme projektinjohto- ja työmaavalvontatehtävät.

Meidän konsulttipalvelut maksavat itsensä yleensä moninkertaisena takaisin urakoitsijoilta saatavien edullisempien urakkatarjousten myötä. Lue tästä asiakkaidemme kertomana referenssitarinoistamme.

Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö

Ota yhteyttä ja kysy lisää sähköautojen latauspisteiden kartoituksesta ja suunnittelusta tai pyydä tarjous! 

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Insinööritoimisto Planmax Oy:n tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys


LK pätevyys logoS1 pätevyys logoKNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy