Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto
Planmax Oy

Henkilökuva, Jaakko Laitila 

Jaakko Laitila sai seurata Kemissä 1980- ja 1990 luvuilla aitiopaikalta lapsuudessaan, kun kalakauppiaana ja yrittäjänä toimiva isä teki pitkää päivää elättääkseen perheensä. 

– Ehkä minäkin löysin itseni tukusta perkaamasta kalaa hieman aikaisemmin kuin niitä hommia on tapana aloittaa. Kai tämä yrittäjyys voidaan laskea jonkinlaiseksi sukurasitteeksi, kun velipoika on myös yrittäjä – kuljetusalalla. 

Laitila valmistui sähköinsinööriksi Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta 2006 ja heti samana vuonna löytyi Rejlersin Porvoon toimistolta koulutusta vastaava työpaikka.  – Tuntui, että se koko kaupunki on rakentunut Kilpilahden petrokemiantehtaiden ympärille ja teollisuussähkösuunnitteluhommiahan minäkin sinne tein Määtän Sepon ja muiden alan kokeneiden konkareiden opissa. 

Alan kokemusta kertyi rutkasti Eltel Networksilla

Vuonna 2008 Porvoo jäi taakse ja Laitila löysi itsensä Espoosta suunnittelemassa rautateiden sähköistystä Eltel Networksillä. 

– Ensimmäisenä päivänä pöydälle iskettiin kaksi mappia ja aloin laskea tarjouksia. Se oli Ilmalan ratapihalla valaistusurakka, jonka laskin ja homma jäi heti jopa haaviinkin. Olin pari ensimmäistä vuotta Eltelillä sähköratasuunnittelijana, jonka jälkeen ylenin sähköradan rakentamisen puolelle projektipäälliköksi. 

Seuraavaksi ura jatkui vuonna 2011 Vahasella (nykyään osa Afryä), jossa Laitilan käyntikortissa luki titteli sähkösuunnittelun projektipäällikkö. Työtehtäviin kuului erilaisten kiinteistöjen sähkösuunnittelutehtävät laidasta laitaan sekä taloteknisen (LVIS) suunnitteluprojektien johtaminen. 

Yrittäjyys alkoi kiinnostaa – ja sillä tiellä ollaan edelleen

– Tässä kohtaa varmaankin se yrittäjyysgeeni alkoi heräillä, koska aloin ihan luvan kanssa tehdä omiin nimiin omakotitalojen sähkösuunnittelua päätyön ohessa. Laitila perusti omakotitalojen sähkösuunnittelutöitä varten Insinööritoimisto Planmax -nimisen toiminimen vuonna 2012. Keikkoja oli aluksi verkkaisesti, mutta vuosi vuodelta nettisivujen kautta ja puskaradionkin, alkoi asiakasvirta olla jo niin suuri, että Laitila alkoi harkita leipätyön jättämistä. 

Ennen toiminimen muuttamista Insinööritoimisto Planmax Oy:ksi, teki Laitila vielä paluun Rejlersin leipiin vuonna 2015. Tällä kertaa kyseessä oli konsultin pesti rautatiesähköistyksen parissa. Laitila jatkoi kuitenkin oman firmansa pyörittämistä päivätyönsä ohessa. Kun kolme vuotta Rejlersillä oli kulunut, loppuvuodesta 2017 Laitila koki, että nyt on aika aloittaa päätoimisena yrittäjänä. Aika ei enää riittänyt oman firman pyörittämiseen päivätyön ohella.  

–  2017 marraskuussa oli jo selvää, että seuraavan vuoden alussa heittäydyn yrittäjäksi. Sivuduuni ei ollut enää sivuduuni, enkä olisi enää millään selvinnyt kahdesta työstä.  

Planmax muutettiin toiminimestä osakeyhtiöksi vuoden 2017 joulukuussa ja Laitila aloitti päätoimisena yrittäjänä seuraavana vuonna.  

– Heti vuoden 2018 alussa sain hommaksi kauppakeskus Selloon avattavan uuden Power-myymälän sähkösuunnittelun, joka oli hyvä starttiprojekti yrittäjänuralleni. Samoihin aikoihin Planmax teki runsaasti yhteistyötä Digisähkö Oy:n kanssa ja myös entinen työnantaja Rejlers tarjosi mukavasti alikonsultin töitä yrittäjäuran alkutaipaleella. 

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys

LK pätevyys logo S1 pätevyys logo KNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy