Moderni ja joustava sähköinsinööritoimisto
Planmax Oy

Uratarina, Juhana Filppula 

Kun oululainen Juhana Filppula viime vuosikymmenen alussa huomasi, että lukuaineista tulee koulussa järjestään hyviä numeroita, piti pohtia pitäisikö sittenkin mennä lukioon. 

– Äiti kannusti siihen suuntaan, mutta isän puolelta on verenperintönä duunaripuoli. Kun sitten piti valita, menin amiksen sähköpuolelle. Se oli vähän siitä välistä, kun ala kuitenkin on teoreettinen. Valmistuin vuonna 2016. Työharjoittelua tein eräällä sahalla kunnossapidossa. Lisäksi tein sähköistyksiä hirsimökkeihin. 

Sähköasentajan ammatti alkoi tuntua Filppulasta kuitenkin liikaa saman asian toistolta, joten jatkokoulutus alkoi kiinnostaa. 

– Seuraavaksi pääsinkin sitten Oulun ammatikorkeakouluun opiskelemaan sähkötekniikkaa. Odotin koululta sopivaa haastetta ja kun opiskelut sujuivat hyvin, toi se myös omanlaista itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. 

Filppulan mielestä ammattikorkeassa hän kehittyi kaikilla osa-alueilla nopeasti.  

– Opin ylipäänsä laajempaa ajattelua koko alasta, kehityin tiedonhankinnassa ja ongelmanratkaisussa ylipäänsä. 

Opinnäytetyö Planmaxilla

Sitten pohjoisesta piti alkaa miettiä työelämän vaihtoehtoja etelästä ja pian Filppula löysi itsensä Espoosta ja tekemästä opinnäytetyötä Planmaxilla. Aiheena oli sähköauton latauspisteiden tarvekartoituksen kehittäminen. 

– Jaakko Planmaxilta sitten jossain vaiheessa soitteli, että haluaisinko tehdä opinnäytetyön lisäksi ihan oikeitakin töitä ja mikäs siinä, ura Planmaxilla alkoi avautua.  

Planmaxilla kannustetaan työssä kehittymiseen

Sähkötekniikan insinöörin tuoreet paperit taskussa Filppula kuvailee, että on vielä uransa alkutaipaleella, mutta Planmaxin kannustava ilmapiiri on omiaan työssä kehittymiseen. Toimitusjohtajalta voi mennä aina kysymään ja kisälli-oppipoikaperinne elää vahvasti. 

– Varsinkin kun Planmax on vielä kohtuullisen kokoinen, ei täällä ole ison firman ongelmia. Pääsen siis tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja Jaakolta ja muilta kollegoilta opin jatkuvasti lisää. 

Opinnäytetyön aihe on nyt myös Filppulan työtä ja hän on ennättänyt uransa alkutaipaleella tehdä kymmeniä sähköauton latauspisteiden tarvekartoituksia taloyhtiöihin ja muihin kiinteistöihin. 

– Tämän sähköautojen latausasian suhteen olen miettinyt, että haluan oppia siitä kaiken, niin voin sitten siirtyä muuhun. 25-vuotiaana uraa on vielä jokunen vuosi jäljellä. Eli esiselvitykset ja kartoitukset alkavat sujua jo hyvällä rutiinilla. Suunnittelupuolella ei varmasti koskaan voi olla täysin valmis. Planmaxilla on tarjota sähkösuunnittelutöitä laidasta laitaan, kaikentyyppisiin kiinteistöihin. Toistaiseksi Filppula on keskittynyt kuitenkin pääasiassa kaikkeen sähköauton lataukseen liittyvään Planmaxilla. 

Juuri nyt Filppula haluaa keskittyä uraansa Planmaxilla, eikä tällä hetkellä ole ajatuksia jatkokoulutuksesta. 

– On iso asia, kun saa käyttää omaa koulutusta laajasti hyväkseen, eikä työ ole puuduttavaa toistoa. Aina on jännittävää opittavaa. 

Planmax logo

050 549 8443
info@planmax.fi

Knitter Business Park
Kutojantie 6–8
02630 Espoo

Y-tunnus: 2875802-4

Meistä

Insinööritoimisto Planmax Oy on pääosin pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa toimiva täyden palvelun sähköinsinööritoimisto.

Taloyhtiöille
Yrityksille
Yksityisille
Ratasähköistys


LK pätevyys logoS1 pätevyys logoKNX partner logo

Copyright © 2024 Planmax Oy