Linjasaneeraus

Linjasaneeraukseen liittyvä sähkösuunnittelu ammattitaidolla

Miksi uusia sähköt, vesi- ja viemärijärjestelmien uusimisen yhteydessä

Kiinteistön sähkö ja telejärjestelmien teknisen käyttöiän on arvioitu yleisesti olevan laitteineen, keskuksineen ja kaapelointeineen noin 30-50 vuotta. Järjestelmät yleensä ovat vielä tuon ajan jälkeenkin toimivia, mutta eivät vastaa puolen vuosisadan ikäisenä enää kaikilta osin nykyajan kasvaneita vaatimuksia, jolloin asunnoissa käytettävien sähkölaitteiden määrä on huomattavasti kiinteistön rakentamisajankohtaa suurempi ja vaatimukset tietoverkojen tiedonsiirtonopeudelle ovat kasvaneet merkittävästi. Lisäksi järjestelmien ikääntyessä toimintavarmuus laskee huomattavasti ja kunnossapitokustannukset kasvavat.

Kiinteistön sähkö- ja telejärjestelmät ovat helpointa ja teknistaloudellisesti järkevintä uusia vesi- ja viemärijärjestelmien linjasaneerauksen yhteydessä, jolloin rakenteet ovat avattuna vesi- ja viemäriputkille. Uusimisen siirtäminen myöhempään vaiheeseen tuo aluksi säästöjä, mutta on yleensä kokonaisuudessaan esim. 20 vuoden aikavälillä yleensä kalliimpi ratkaisu, koska järjestelmien käyttöiän loppuessa rakenteet on avattava erikseen sähkö- ja telekaapeleiden uusimista varten.

Insinööritoimisto Planmax sähkösuunnittelijaksi linjasaneeraushankkeeseen

Olemme osaava ja joustava kumppani linjasaneerauksen sähkösuunnitteluun aina hankesuunnitteluvaiheesta toteutussuunnitteluvaiheeseen asti. Tunnemme eri aikakauden rakennuksiin liittyvät ominaispiirteet ja osaamme ottaa tämän vuoksi huomioon mahdollisesti eteen tulevat ongelmat jo suunnitteluvaiheessa. Kuuntelemme asiakkaan toiveita tarkasti, mutta tuomme vahvasti esiin myös meidän näkemyksemme asiantuntijana. Meidän yhteistyökumppaneiden kautta saat myös linjasaneeraushankkeen muiden alojen suunnittelun aina projektinjohto- ja rakennuttamispalveluihin asti. Teemme linjasaneerauksissa yhteistyötä alan johtavien asiantuntijoiden, mm. Insinööritoimisto Aavat Oy kanssa

Pyydä tarjous